Év belsőépítésze pályázat

2019.10.18 17:13

Ez évbenn ünnepelte " Az év belsőépítésze" díj a huszadik évfordulóját. A huszadik díj egy egész napos belsőépítészeti szakmai nap keretében került átadásra a Pesti Vigadó Makovecz termében 2019 szeptember 19.-én. A díjra idén a 2018-ban elkészült studium Generale - középkori egyetemi emlékszobával pályáztam. Az eredményt a bíráló bizottság elnöke, dr. Finta József hirdette ki, miután elmondta a zsüri véleményét az ez évi pályamunkákról. (Innentől O. Ecker Judit MÉK Belsőépítészeti tagozat elnökének beszámolójából idézek:) "Finta József megemlítette a végig versenyben lévő Lukács Zsófia középkori tantermét, mely példaszerűen végiggondolt munka, Pethő Tímea tiszta belső tereket felsorolt kortárs (Bauhaus) villáját a Lővérekben, valamint Déry Judit és társai által a Milenáris korszerű belsőépítészeti megfogalmazása munkáját." Az év belsőépítésze 2017-18 díjat nagyon megérdemelten Fülöp Krisztina vehette át az Örkény Színház átalakítási munkájáért. 

Mivel tavaly hasonló módon a díjazott után első helyen emelték ki a Füzéri vár belsőépítészeti munkáját, lassan elmondhatom, hogy az "örök második" címre esélyes vagyok. Minden esetre erre is nagyon büszke vagyok. Köszönöm szépen a dícséreteket!

A díjátadóval egy időben kiállítás is nyílt a Vigadó földszinti galériájában, ahol nemcsak az idei év hanem az elmúl húsz év nyertesei és pályázóinak összes munkája helyet kapott. Így nemcsak az idei pályázatom, hanem a Füzéri vár és a Sárospataki Múzsák temploma is megtekinthető november 17.-ig. siessetek, érdemes megnézni! egyedül álló, és ritkán látni ennyi jó megvalósult belsőépítészeti munkát.